.

.

click tis !

Sunday, February 1, 2015

farah wilfredo


hai uolss . dah makan ? aku baru ja makan prawn n salad . muahahaha ~ salad konon , sayur kacang ajaa kok d panggil salad . bangang . hahaaha !

well readers , aku perkenal kan BFF (BeranganFriendForever) *muahahaaha* , dia salah sorang lah . kami geng tp teda nama geng , n aku ketua . muahaha ! dulu ak ngan farah ni 1 matrik tp tegur takat hai hai bai bai ja kot .


aku perati ja perangai ko yg eksyen semacam britney lembing (spears) . klu tak gelak , ertinya hambar aa tu , ok diam aku *sentap* . 



then tetau , takdir mau juga ak bkenalan smaa ni perempuan , jd kami dipertemukan lg sem 1 , kami tersatu tutorial marketing . then pok pok pulak mau bgroup sma aku , aku pn on ja lah . aku takat tau nama dia farah ja la , awal awal ak tgok muka dia ni , budak kristian mana baru masuk islam ni ? muahaha ! muka cam cina kan , nama bapa pun wilfred . hahaha .

pastu sem 2 aku langsung tak bkecimpung smaa ini perempuan , cuman tym bday dia aku plak beriya iyaa mau sambut , persis mau sambut bday kylie minok aja . haahaahaa , mgkin sbb kami smaa bulan bday kot . lgpun ekin minta tlg . suda la aku yg beli tepung kek dia smua , blh blh plak aku lg yg jd potograperrr durg ?? kuang ajak tak kuang ajargghhh tu ?? panas ja bontot aku ambik gambar . ikut hati , mau ja aku tekan camera infront , biar penuh gallery kau sma muka aku ! hahaha .


Tak boleh aa aku nengok muka c wawa , gugur gigi aku satu satu . hahahaha ! lawak ingat kejadian dia lupa jawab kuiz statistik . muahahahaha !

tetiba mau masuk sem 3 , ekin soh aku berapat rapat sma ni perempuan sbb mau suh ni perempuan stay d hostel , bukan nya ulang alik mgacau uncle aunty dia mau ada baby baru . muahahaha ! so aku stalk aa budak ni , dia ni bangang jea aku tgok . jd aku pn setuju aja sih .

hari pertama : ackward + malu . *mcm aku mau pelangkup kepala ko d lubang tandas* .

hari kedua : ackward . *takpa ni malam kau aku khatamkan ko kitab cetan ak*

hari ketiga : woi setan jom p kelas sama sama !!

MUAHAHAHAHA !


aku suh duck smile , kau buat goat smile plak . lantak kau la yg penting ak nmpak vintage  dan lawoo kat sna . muahaha !


farah ni bengap bengap pun ada ja part yg aku suka dgn perangai budak ni . dia rajin n assignment yg dia buat boleh tahan . aku suka part dia bg ingat ekin wawa pasal itu ini . dorg kn sama kos , aku ja lain . so klu ak pn nak dia yg ingatkan baik ak g mampos , xda knaa mgena kot . hahaha ! n dia jenis yg utamakan family , the one kriteria yg aku paling suka dlm diri seseorang . lantak aa yg penting family is no1 . tp klu dia utamakan crush dia smpai malam malam pn mau ciumcium hp dia smpai basah , mmg aku hempuk la jg guna alat pemaadam api , biar kau angin ahmar sna tak gerak gerak . HAHAHA !




motif kiss laki aku dah kenapa ? aku tak main kongsi kongsi ok , kongsi tumpang keta ko dgn ekin aku main aa . muahahaha !



                                           kbai , i love u pawek . muah kat panpantatmu , xoxo .









Saturday, January 31, 2015

friends never choose friends



haaahh , ni baru aa class tajuk ko sapiki bihir , hahaha !

firsst of all aku nak bgtau kefrustetan aku . bgini , aku kan mau beli telepon , tp telepon aku teda stock . akmaklum la jaman sekarang , manadaa remaja spt aku muehehehe , bisa hidup tanpa telepon . jadi mereput la aku di siring siring katil menangis mcm ilang laki .

hoiii kalau ilang laki aku ndak menangis , ketawa aku , suda besar kok bisa ilang ! mak mertua sila jaga bakal laki ak smpai kami menikah . AMARAN ni mak mertua , sila takut . hahaha !

kembali kepada tajuk diatas ya janda janda semuaa , hahahaaha , aku ni jenis yg nda memilih kawan , mana mana aku kawan . kaya ka pandai ka seksi ka sumbing ka dia , aku layan ja asal diaa memiliki kriteria d bawah :

1. bangang tahap aku nak ridsect kan sel sel otak dorg .

2. mudah terhibur sbb kau buat lawak hambaar pn dorg ketawa smpai mau mampus tggal mau mgucap ja .

3. mulut manis , sbb ak nda suka pahit .

4. lucu . wlupun hambar ak terima . tp klu dorg buat lawak hambar ak lgsung xbleh ketawa , minta ampun aku . hambar sehambarnya lawak durg .

5. otak laju + cepat tangkap, sbb aku bukan astro mau ulang ulang .

cukup la 5 . baru nak pilih kawan kot , tp kriteria untuk laki aku ada 50 okeyy , laki den mesti perfect 200% di mata aku , klu di mata ko dia 10% ja , lantak kau la , aku kot yang hadap dia hari hari kan tet ? aaippp , sapiki bihir , astro kan dah suruh rahsiakan bakal suami . ekslusif kan .....ouh ok ok , sorry. haahahaha !

aku sgt sgt la bsyukur dipertemukan dgn kwn kwn aku skg . 5 5 kriteriaa tu dorg sapu . hahaaha ! byk lg kriteria yg dorg bjaya rangkul . tp nanti aa aku bg cerita . tp siyes aa kat U ni kau kena pilih kawan betul betul , salah pilih mmg naya aa .

kawan ni kan kira pengganti family kau , so pilih yg ko bleh trust as a family la kan . yg boleh bantu kau berada dlm situasi ups and downs . bukan tym ko up ja dia ada , smpai ambik kesempatan , tak elok lah . dlm family mmg teda limit , tp in friendship , yes smua blimit , nak buat lawak hambar pn ada limit tau , kang ak hempuk satu satu . hahaha ! nak bgurau pn ada limit , nak tlalu bharap dgn kwn pn ada limit . nak menumpang keta pun ada limit , HAHAHAHA !

then kwn ni tempat yg kau comfirtable nak share apa apa . lebih lebih lg kekurangan kau . n kwn yg baik dia akan dgr , dgn dengar ja pun dah membantu sangat sangat . n jgn la amalkan main ckp blakang , klu dlm geng tu jan ckp belakang , kalau nak kutuk tak sukaa , ckp ja aa depan depan . tp klu ko komplen pasal lawak ak ni hambar mau 3 minggu ak sentap tak makan . HAHAHAHA !


ni kalau bangang no 1 dalam list , kedekut bab bab mau guna keta . dlm keadaan org lapaar ni , sempat lg tanya guna keta sepa ni ? klu ckp guna keta dia  , mesti dia rampas kunci keta kau n tekan *buka ketaa* so smua ke arah keta yg suda bbuka pintu , hmmmm . kirim salam aku sma perangai kau faarek . muahahaha ! sma dia ni lucu , 3 sem bawa ketaa ni p 1 B boleh sesat kat parking . nak stgaah jam jg diaa cari jalan keluar . bangang tak bangang tu , bahahahaha ! 




ni anak tauke sawit . manis ja awal pkenalan , bila dah part klimaks , nah ambek kau , makian zaman purba pun keluar , hahahaha ! dia punya pelat bugis ni kuat gila , tp kalau ak dah tegur , stat aa dia cover , kluar plak dah pelat semenanjung dia , nyampah aku ! ouh lupa , nama dia nisnah . hidung pessek jd kebanggaan beliau . paling bmasalah dlm pcintaan . boleh buat drama melayu . hahahaha !




ni plak anak pacik kadir , nama nurul , muahahahaha ! tp kami pggil ekin , antaraa dorg smuaa , muka dia paling tebal , setebal kamus dewan edisi ke4 kot tak silap. boleh ja klu dia lmbat p kelas sms aku suh ambik dia n angkut dia p kelas , ngan aku aku skali terus dtg lmbat p kelas . tp bila aku nak ambik dia tolak , eksyen , skali naik bas , bas diaa eksiden , terundur , bahahaha , last last minta ambik ak jg . poodaah ! sma otak diaa ni laaju klu bab bab mau bg kena org , tp cuba ko tnya dia apa kerja rumah statistik kena bg sir , boleh nya diaa suh ko google ! hahahaha .







aku kembali


chooii tajuk post mcm apa seja , bikin malu . bilang mau matang .

well hello .

aku skg belajar d ums suda . mau masuk sem 4 . *tepuk tangan* cepat ja masaa belalu , nda lama aku update ni blog tym aku suda ada laki 4 . hahaha !

aku kalau pasal laki ni cepat ja mau 4 , tp result bila mau 4 flat ? aip kau diam sapiki bihir , cgpa bukan sgala gala nya tau . mak mertua ak tak kesah pn , yg penting tiap bulan ko topap charm pandoraa dia , aik mak mertuaa , kemain kau nak pokaikan ak ? aku guna guna anak ko kang , hahahaha !

di ums ni aku boleh la dikira aktif , tp nda la tahap mcm isteri Perdana Menteri kita , ke huluk ke hiliak bawa rambut dia , kot kot banjir ni boleh buat pelampung dah rambut tu . hahaaha . aku skg aktif Sekretariat Rukun Negara . pastu kelab ACCUMS pn aku aktif gak . mcmna mak mertua ? iolss luluskan jd menantu u mak ? hahaha . mohon mak mertua persiapkan anak lelaki dia bg gagah sikit . aku aktif ni , hahahaha , motif ??

pastu aku kena provide sejibik ketaa utk kemudahan aku ulang alik p pub , hahaha , masyaAllah , sumpah ak tak pernah p pub mak mertua . sng aa ak nak p tutorial ngan dewan kuliah , dah la bangunan FPEP tu muhammak nya laa jauh dia dari dewan kuliah sma tempat tggal aku skg , naik mandul klu jalan kaki hari , so ak pn minta la mama aku keta .

jd pada suatu petang yang dingin :

aku : mak , mak tgok kaki ni mak , ada sebiji mcm kaki gisele bunchen ka suda ?

mak : *tgok kaki aku* , mcm gisele buncet ja ak tgok ni . hahaaha !

aku : aik mak ? sentap iolss mak . mau keta bah mak . pnat ak jalan kaki , berebut naik bas , mau save wudhu pn nda dpt , ada ja lelaki suka sentuh i mak . hahahahahaha ! nnti adaa keta , i janji nnti dpt bf kayaa yg datuk datuk pnya . hahaaha !

mak : ok , janji besar kan rumah aku sekali nanti .

aku : nak besarkan lubang idung mak skali pn ak taja skali rawatan nya mak . muehehehe . tima kasih mak .



keta ni bukan rosak , aku saja bg dia bogel bogel buka badan dia sikit bg angin . hahaha !


so lepas 2 bulan ak teda ketaa , mama i bg keta , dgn harapan nnti 10 taun akan dtg laki aku tlg besarkan rumah dia . hahaaha ! dengar tu mak mertua ? jan ingat mak ak tak da keinginan nak pokaikan anak kau jg . hahaaha !

ni aa aktiviti aku d U . aku ni jenis kalau main main , belajar main jg , hahahaha ! tak aa , sepa kenal aku tau how serious i am when it comes to my education ? nampak tak nampak educated c sapiki bahiri ? hahaha ! menemberang ja ckp omputeh , tu pun google . hampeh !



mak mertua , tym ni la iolss jadi Pengarah Program , kelas tak menantu u ?? hahaha !



yang paling depaan ajet ajet tak nak tgok kamera tu yg tak bleh nak dijadikan menantu , kedekut taik idung pahit .

ni pg rumah org asli tu ari , tu aa muka ak terikut ikut pesen dorg tu , sbnarnya ak putih , seputih datin vida. hahaha !


tym ni kelas kemahiran berunding , aku dpt A utk kelas ni sbb lakonan i yg mantap , padahal scene aku satu ja , hahaha ! jan main main , aku blakon guna bhasa inggeris kot . haaaah .




aku ambik SPANISH utk bahasa asing aku , sukur alhamdulilah atas keberkesanan botox yg aku suntik aritu , aku lepas 3 sem ni dengan jayanya . nak try ? yo soy llama sapiki bihiri . hola mi pere . hahahahaha ! *ke laut*


ni aa meja aku dulu , jan tetipu la , ipad tu ehsan mak ak , laptop tu Malaysia yg bg , yg 1 tu lg rumet punya . hahaha ! aku dulu kuno bab bab IT , masuk sem 2 baru mak ak belikan ak laptop . brodben tu pun pinjam . kunonya ak dlu . tp aku slalu teringat apaa mak ak ckp " keselesaan buat kau lalai , maka beserderhana la dlm apa jg kau lakukan " . ok mak , anak mu sederhana jaa , kasut ja nike . yg lain semua kampung mak. hahaha !


hah nampak mak mertua ? nama menantu slalu kat atas atas . hahaha ! *random ja pun nama ni* . hahahahaha !

ni tym aku awal sem kot , mc tak hot , skg dah hot , i tgok piring ja dah kenyang . nak jaga badan kenonnya . maka maka balik dorm , kc panas air , masak maggi DUA bungkus . hah ambek kau , punah seminggu diet aku . hahahahaha !


ok la , nanti aku post lagi .

bai uolss .